καλλιτεχνικά εργαστήρια 2018-2019

Μαθήματα ζωγραφικής και animation στην Αθήνα

Τα μαθήματα στα καλλιτεχνικά εργαστήρια του Χώρου Τέχνης Μανδραγόρας 32Β συνδυάζουν τα εικαστικά, το Stop Motion Animation, τη λογοτεχνία και τη δημιουργική γραφή. Σε αυτό το πλαίσιο η συμμετοχή στα εργαστήρια δίνει τη δυνατότητα της αλληλεπίδρασης του λόγου με τη ζωγραφική και την κινούμενη εικόνα. Οι μαθητές, μαθήτριες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής προφορικού και γραπτού λογού, να δημιουργήσουν εικαστικά έργα και να έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές του 2D και stop motion animation δίνοντας κίνηση στις εικόνες και τις κατασκευές τους.

Καλλιτεχνικά εργαστήρια στον Χώρο Τέχνης Μανδραγόρας 32Β
Θεματικά εργαστήρια

Στο πλαίσιο των θεματικών εργαστηρίων δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες να εστιάσουν τόσο θεωρητικά όσο και τεχνικά σε πιο ειδικά πεδία όπως η “Μάσκα“, το “Comic“, το “Σχέδιο” και οι “Κατασκευές και Κολάζ“. Κάθε θεματικός κύκλος είναι διάρκειας οκτώ εβδομάδων και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο.

Εικαστικό εργαστήριο παιδιών

Ηλικίες: 5* – 15 ετών

Οι μικροί μας μαθητές και μαθήτριες πρόκειται να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές σε ένα εικαστικό παιχνίδι που θα αλλάζει συνεχώς μορφή καθώς θα έρθουν σε επαφή και θα χρησιμοποιήσουν πλήθος υλικών, πηλό, κόλλα, χαρτοπολτό, πλαστελίνη, σύρμα. Δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξουν μια ποικιλία τεχνικών, τυπώματα, γλυπτική και φυσικά ζωγραφική και σχέδιο.

Διαθέσιμες ημέρες και ώρες μαθημάτων:

Δευτέρα* – Τετάρτη – Παρασκευή: (*νήπια Δευτέρα και Τετάρτη) 16:00-17:00*  | 16:00 – 17:30 | 18:00-19:30

Μηνιαία συμμετοχή 35€

Περισσότερα…
Εγγραφή

Εργαστήριο Animation παιδιών

Διάρκεια μαθήματος 2 ώρες ανά εβδομάδα

Ηλικίες: 8-15 ετών

Στο εργαστήριο Stop Motion animation οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα πλατό του Stop Motion animation και του Cut Out animation. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν εκπαίδευση στις βασικές αρχές του animation (βασικό σενάριο, σχεδίαση χαρακτήρων-κούκλας και story board).

Διαθέσιμες ημέρες και ώρες μαθημάτων:

Δευτέρα 17:00 – 19:00 

Μηνιαία συμμετοχή 40€

Περισσότερα…
Εγγραφή

COMIC

Θεματικό εργαστήριο για παιδιά 7 – 15 ετών

Διάρκεια οκτώ εβδομάδες

Δημιουργούμε ένα βιβλίο comic από την αρχή μέχρι το τέλος. Τα παιδιά θα μάθουν να αναπτύσσουν την αφήγηση και την περιγραφή, να επινοούν και να διαμορφώνουν τους χαρακτήρες της ιστορίας, μέσω της ζωγραφικής του σχεδίου και της δημιουργικής γραφής.

Πρόγραμμα μαθημάτων:

Σάββατο, 10:00 – 11:30

Συμμετοχή: 80€

Περισσότερα…
Εγγραφή

Μάσκα

Θεματικό εργαστήριο για παιδιά 5 – 15 ετών

Διάρκεια οκτώ εβδομάδες

Στο εργαστήριο Μάσκας οι μαθητές και οι μαθήτριες θα ταξιδέψουν στην ιστορία της μάσκας, θα δουν μάσκες απ’ όλο τον κόσμο και κυρίως θα κατασκευάσουν τις δικές τους χρησιμοποιώντας παραδοσιακά και σύγχρονα υλικά παρμένα από τη φύση και το τεχνητό περιβάλλον.

Πρόγραμμα μαθημάτων:

Σάββατο, 12:00-13:30

Συμμετοχή: 80€

Περισσότερα…
Εγγραφή

Κατασκευές και κολάζ

Θεματικό εργαστήριο για παιδιά

Διάρκεια οκτώ εβδομάδες

Ξεκινώντας από το κίνημα των Ρώσων Κονστρουκτιβιστών και Σουπρεματιστών, τα κινήματα στην τέχνη των αρχών του 20ου αιώνα, το εργαστήριο συνδυάζει ανόμοια υλικά προκείμενου τα παιδιά να κατασκευάσουν γλυπτά και κολάζ, ρεαλιστικά και αφηρημένα.

Πρόγραμμα μαθημάτων:

Σάββατο, 16:00-17:30

Συμμετοχή: 80€

Περισσότερα…
Εγγραφή

Σχέδιο

Θεματικό εργαστήριο για παιδιά

Διάρκεια οκτώ εβδομάδες

Το σχέδιο είναι ένας άμεσος εκφραστικός τρόπος για τα παιδιά. Θα μάθουν να χρησιμοποιούν απλά υλικά εξερευνώντας τις τεχνικές τους δυνατότητες. Με βασικό στοιχείο τη γραμμή αλλά και τις τονικές διαβαθμίσεις θα χρησιμοποιήσουμε μολύβια, κάρβουνα και μελάνια σε χαρτιά και άλλα υλικά μαθαίνοντας παράλληλα βασικές τεχνικές του σχεδίου.

Πρόγραμμα μαθημάτων:

Σάββατο, 18:00 – 19:30

Συμμετοχή: 80€

Περισσότερα…
Εγγραφή

Εικαστικό εργαστήριο ενηλίκων

Ηλικίες 16+

Στο εργαστήριο ζωγραφικής ενηλίκων του χώρου τέχνης ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ 32Β οι διδασκόμενοι και διδασκόμενες έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους τόσο μέσω εξατομικευμένης διδακτικής όσο και με ομαδικές δημιουργικές δραστηριότητες στο ευρύ φάσμα των εικαστικών.

Διαθέσιμες ημέρες και ώρες  μαθημάτων:

Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη, 19:00-22:00

Μηνιαία συμμετοχή 40€

Περισσότερα…
Εγγραφή

Animation ενηλίκων

Ηλικίες 16+

Στο εργαστήριο animation οι διδασκόμενοι και διδασκόμενες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους σταθμούς εργασίας 2D animation, τα πλατό του Stop Motion animation και του Cut Out animation. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν εκπαίδευση στις βασικές αρχές του animation, στο pre-production (βασικό σενάριο, σχεδίαση χαρακτήρων-κούκλας και story board) και στη χρήση του εξοπλισμού με σκοπό τη δημιουργία μικρού μήκους animation με τις παραπάνω τεχνικές.

Διαθέσιμες ημέρες και ώρες  μαθημάτων:

Τετάρτη, 19:00-22:00

Μηνιαία συμμετοχή 50€

Περισσότερα…
Εγγραφή
καλλιτεχνικά εργαστήρια

Χρήσιμες πληροφορίες

Ακολουθώντας αυτόν το σύνδεσμο θα μεταφερθείτε στη σελίδα όπου μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος για τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του Χώρου Τέχνης Μανδραγόρας 32Β. Εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας για να σας παρέχουμε όποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση χρειάζεστε. Η οριστικοποιήση της συμμετοχής γίνεται με την επίσκεψη σας στον Χώρο Τέχνης Μανδραγόρας 32Β και η εγγραφή γίνεται με την εφάπαξ καταβολή του ποσού των 10€.

Μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά ή να μας επισκεφτείτε . Τα τηλέφωνα, οι ώρες λειτουργίας και η διεύθυνσή μας βρίσκονται αναρτημένα στο κάτω μέρος της σελίδας.

Στα παιδικά εργαστήρια του Χώρου Τέχνης Μανδραγόρας 32Β μπορούν να συμμετέχουν παιδιά και έφηβοι ηλικίας 5 ως 15 ετών με εξαίρεση το εργαστήριο animation όπου η συμμετοχή αφορά παιδιά από 8 ετών.

Το μηνιαίο κόστος συμμετοχής για το Εικαστικό εργαστήριο ενηλίκων είναι 40€  ενώ για το Εργαστήριο Animation ενηλίκων είναι 50€. Το μηνιαίο κόστος συμμετοχής στο Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά  είναι 35€ ενώ το για το Εργαστήριο Animation για παιδιά είναι 40€. Σε περίπτωση συμμετοχής περισσότερων παιδιών της ίδιας οικογένειας το κόστος μειώνεται σε 30€ και 35€ για κάθε παιδί αντίστοιχα.

Τα υλικά παρέχονται στα παιδιά από εμάς, ενώ μπορεί να σας ζητηθεί προαιρετικά να συνεισφέρετε με ανακυκλώσιμες συσκευασίες και υλικά οικιακής χρήσης που δεν σας είναι πλέον απαραίτητα και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά κατά τη δημιουργική διαδικασία στο χώρο.

καλλιτεχνικά εργαστήρια δήλωση συμμετοχής