Μανδραγόρας logo tranparent

Το περιοδικό Μανδραγόρας ξεκίνησε την πορεία του πριν 24 χρόνια με ένα βασικό κίνητρο, την τέχνη και τη ζωή. Από τότε μέχρι σήμερα συνδυάζει στις σελίδες του τη λογοτεχνία με τις εικαστικές τέχνες, τα κοινωνικά ζητήματα με τη σύγχρονη σκέψη και θεωρία, τους καλλιτέχνες στην αλληλεπίδραση τους με την εποχή. Καταγράφει την εκδοτική κίνηση, τα πολιτιστικά γεγονότα, δίνει βήμα έκφρασης σε ποιητές και ποιήτριες, σε πεζογράφους, εικαστικούς, κριτικούς, επιστήμονες. Το περιοδικό Μανδραγόρας μέσω των αφιερωμάτων του αλλά και των συνεντεύξεων του συνεχίζει να παρουσιάζει το έργο σύγχρονων λογοτεχνών και καλλιτεχνών.

Οι εκδόσεις Μανδραγόρας λειτουργώντας παράλληλα με το περιοδικό έχουν σημειώσει ένα πλούσιο εκδοτικό έργο ποίησης, πεζογραφίας, δοκιμίων.

Ο Χώρος Τέχνης Μανδραγόρας 32Β αποτελεί τη συνέχεια των δραστηριοτήτων του περιοδικού και των εκδόσεων, θέλοντας να λειτουργήσει προσθετικά, εντάσσοντας σε ένα φυσικό χώρο τα εικαστικά και τη λογοτεχνία με βιβλιοπαρουσιάσεις, εκθέσεις, διαλέξεις για τη συγγραφή, performance, μαθήματα.