Animation ! Δημιουργική και εκπαιδευτική δραστηριότητα για όλους !

Τα προγράμματά μας απευθύνονται σε εκπαιδευτικές δομές και οργανισμούς, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αλλά και ευρύτερα σε οργανισμούς που επιθυμούν να παρέχουν πολιτιστικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες στο κοινό ή και στους εργαζόμενούς τους και αναζητούν πρωτότυπες και εφαρμοσμένες ομαδικές δραστηριότητες.
Με πρόγραμμα, τεχνικές και θέματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες και στο χώρο σας, αναλαμβάνουμε τη δημιουργική απασχόληση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων δίνοντάς τους την ευκαιρία να φτιάξουν το δικό τους animation.
Στόχος μας είναι όσοι και όσες συμμετέχουν στα προγράμματά μας να αποκομίσουν μια δημιουργική και ψυχαγωγική εμπειρία μέσω της επαφής τους με την τέχνη της κινούμενης εικόνας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δείγματα από remote studios και συνεργασίες του Χώρου Τέχνης Μανδραγόρας 32Β

Η μπάλα στο δέντρο cut out stop motion animation

“Η μπάλα στο δέντρο”

Το βίντεο δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του προγράμματος για παιδιά “Ζωντανεύοντας τις εικόνες με το Stop Motion Animation” που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο 2021, στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF), το σύγχρονο κέντρο STEAM που λειτουργεί στη Βαμβακού Λακωνίας από την ομάδα Vamvakou Revival και δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού.

“Οι καρποί της γης”

To cutout animation “Οι καρποί της Γης” έγινε τον Ιούνιο του 2021 με τη συμμετοχή νέων προσφύγων και μεταναστών από τις δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της ΜΚΟ “Ευρωπαϊκη Έκφραση“, με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Πρώτη προβολή του έγινε στο Yonder Festival στη Βίτσα τον Σεπτέμβριο του 2021. Το εργαστήριο οργάνωσε ο Μανδραγόρας 32Β Χώρος Τέχνης και η ΜΚΟ Ευρωπαϊκή Έκφραση.

“Η Οδύσσεια της Τροφής”

Animation video με τίτλο «Η Οδύσσεια της Τροφής», ενημερωτικού και επιμορφωτικού το οποίο εμπνεύστηκε, δημιουργήθηκε και υλοποιήθηκε μέσα σε μία ημέρα από τους εθελοντές του Social Hackathon στις 5 Σεπτεμβρίου 2019 στην Θεσσαλονίκη & στις 20 Ιανουαρίου 2020 στην Λάρισα με την καθοδήγηση των Γιάννη Αλεξάκη, Ίριδας Ζιόγκα και Γιάννη Ζιόγκα, για την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Μπορούμε».
Αρωγοί στην Κοινωνική Εκστρατεία είναι η μουσικοσυνθέτης Μαριέττα Φαφούτη που έγραψε και επιμελήθηκε την μουσική στην ταινία animation «Η Οδύσσεια της Τροφής», ενώ η ηθοποιός Σάρα Εσκενάζυ δάνεισε την φωνή της!

“Mask Play”

Το pixilation animation με τίτλο “MASK PLAY” ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2019
με τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών της Γ`1 τάξης του 2ου Δημοτικού Ταύρου
στο πλαίσιο της δράσης “τεχνοΔοχεία” της locus athens / TAVROS

“Γήινη Απειλή”

Το Cutout animation με τίτλο “Γήινη Απειλή” ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2019 με τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών της Γ`2 τάξης του 2ου Δημοτικού Ταύρου στο πλαίσιο της δράσης “τεχνοΔοχεία”της locus athens / TAVROS.

Μαγεμένες εικόνες - Από τα παιδιά ηλικίας 10 ως 11 ετών της τέταρτης εβδομάδας του Καλλιτεχνικού Camp Καλοκαίρι 2018 του Χώρου Τέχνης ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ 32Β με θέμα "Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις". Τα παιδιά συνδύασαν τις τεχνικές του Pixilation με το Cut-out Stop motion animation.

“Μαγεμένες εικόνες”

Από τα παιδιά ηλικίας 10 ως 11 ετών της τέταρτης εβδομάδας του Καλλιτεχνικού Camp Καλοκαίρι 2018 του Χώρου Τέχνης ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ 32Β με θέμα “Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις”. Τα παιδιά συνδύασαν τις τεχνικές του Pixilation με το Cut-out Stop motion animation.

Συνεργάτες:

Θα χαρούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να σας προτείνουμε ένα ή περισσότερα δημιουργικά εργαστήρια Stop Motion Animation σχεδιασμένα και οργανωμένα σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Πείτε μας που βρίσκεσται
Επαγγελματική ή κοινωνική δραστηριότητα *
Αν δε δραστηριοποιήστε σε κανένα από τα παραπάνω πεδία παρακαλώ περιγράψτε τη δραστηριότητά σας.
Γράψτε μας τυχόν ερωτήσεις σχετικά με την επιλογή σας
Πως μάθατε για τα Remote Studios του Χώρου Τέχνης Μανδραγόρας 32Β;

Τα δεδομένα που εισάγετε προστατεύονται, δε διαμοιράζονται προς τρίτους και χρησιμοποιούνται μόνο για το σκοπό που αναγράφετε στην παρούσα σελίδα.